“Lektirići” danas u Blacu

0
lektirići

U okviru sedmog Međunarodnog pozorišnog festivala za decu i omladinu „Lektirići eks ju fest“, danas će ljubitelji pozorišne umetnosti u Blacu, moći da pogledaju predstavu niškog pozorišta. Reč je o predstavi „Zana Zamfirova“, pozorišta mladih „Treća polovina“ iz Niša. Predstava je urađena po motivima romana „Zona Zamfirova“ Stevana Sremca, a po tekstu Ivane i Miroljuba Nedovića, dok je režiju uradila Ivana Nedović.

-Ovogodišnji Festival otvorili smo u Prokuplju, pa su tako naši sugrađani uživali u predstavi kruševačkog pozorišta. Danas priliku za uživanje u predstavi Nišlija imaju Blačani. Takav je koncept Festivala i to je sigurno dobro, jer će onda ljubitelji pozorišta imati priliku da ugoste glumce i da vide predstave iz različitih gradova naše zemlje u svojim pozorištima, istakao je rukovodilac Festivala Zoran Cvetković.

On je naglasio da će sledeća, treća predstava „Lektirića“ biti održana ponovo u Prokuplju, ali tek po završetku manifestacije „Dečija nedelja“, koja se dešava početkom oktobra.

Ovaj Festival organizuje prokupačka Biblioteka uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Grada Prokuplja.

Tekst je napisan u okviru projekta „Blace na turističkoj mapi Srbije”, koji se sufinansira iz budžeta Opštine Blace. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime