„Lektirići eks ju fest“ po šesti put u Prokuplju

0
Pozorišna prestava "Braća Grim i princeza Luiza"

U okviru ovogodišnjeg šestog po redu festivala „Lektirići eks ju fest“, koji se održava u Prokuplju, već su odigrane četiri predstave. Gostovala su pozorišta iz Makedonije, Beograda, Inđije i Smederevske Palanke.

– Ostalo je još šest predstava sa kojima će gostovati glumci iz Blaca, Leskovca, Niša, Loznice i Malog Crnića kod Požarevca. Pet je dečijih predstava, a drugih pet omladinskih. Ovaj Festival je jedinstven u Evropi, jer traje onda kada pozorišta koja učestvuju mogu da dođu i nastupaju u našem gradu, ali i ostalim prokupačkim opštinama, istakao je organizator „Lektirići eks ju fest“ Zoran Cvetković.

Predstavom „Braća Grim i princeza Luiza“, kuršumlijske đake obradovali su njihovi drugari glumci iz Osnovne škole „Stanoje Glavaš“ iz Glibovca kod Smederevske Palanke.

Prema rečima Cvetkovića, ovo je poslednja, ali ne i zadnja predstava ovog Festivala, koja je odigrana u Kuršumliji, za učenike Osnovne škole „Miloje Zakić.

Pozorišni festival „Lektirići eks ju fest“ organizuje Narodna biblioteka „Rade Drainac“, uz finansijsku podršku Opštine Prokuplje i Ministarstva kulture i informisanja.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime