Leoni zapošljava 200 radnika

2

U okviru projekta “Obuka kod poznatog poslodavca” u narednom periodu u “Leoni”-ju biće angažovano 200 radnika koji se nalaze na evidenciji prokupačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

Ovaj projekat finansira Opština Prokuplje sa tri miliona dinara.

– Kao odgovorna vlast trudimo se da smanjimo nezaposlenost u opštini Prokuplje, borimo se za očuvanje svakog radnog mesta, kao i za otvaranje novih. Naš zajednički cilj je da obezbedimo što povoljniji poslovni ambijent, kako bi ova kompanija nastavila uspešno da posluje i širi svoje proizvodne kapacitete, a samim tim i upošljava radnike, rekao je većnik Milan Aranđelović.  

Zamenica generalnog direktora kompanije “Leoni” Aleksandra Pešić kaže kako se svakodnevno proširuju kapaciteti kompanije pa je planirano da se do kraja godine uposli oko 3. 000 radnika u pogonu u Prokuplju, odnosno cilj je da se u svim pogonima na jugu Srbije koje “Leoni” ima još i u Malošištu i Nišu do kraja 2017. godine uposli preko 7. 000 radnika.

Inače, svi polaznici obuke su ranije prošli testiranja, a prijem se vrši preko filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.  Za vreme obuke oni će primati novčanu naknadu od 6. 000 dinara mesečno, osigurani su od slučaja povrede na radu i profesionalnog oboljenja a kandidatima je i obezbeđen prevoz do radnog mesta i nazad.

2 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime