Lepe priče: Ljubav u vrtiću

0

Da još postoje lepe priče koje nam mame osmeh na lice dokazuju Jasmina i njena grupa mališana u Predškolskoj ustanovi „Neven”. Jasmina Mladenović je vaspitačica na volonterskom stažu koji se bliži kraju, a mališani – pa, mališani su dečica koja su prepoznala u njenoj duši samo ljubav i toplinu. Kako to izgleda kada se približava kraj jednog druženja i kakva je to veza vaspitačica:dete, pokazala je Jasmina dirljivim statusom na svom fejsbuk profilu i jedna petogodišnja Kaća svojim crtačkim umećem.

Bliži se kraj mom volontiranju. Deca iz grupe u kojoj sam to ne znaju, ali imaju neki neopisivi osećaj da se nešto dešava i svaki put kad krenem kući pitaju je l’ se sutra vraćam.

Danas su sami birali šta žele da crtaju. Bilo je tu puno crteža nama, njihovim vaspitačicama, na poklon. Ali jedna Kaća (5) je rešila da nacrta mene i dala detaljan opis uz crtež koji ustvari pokazuje kako me je doživela.

– Vaspitačice, ovo je za tebe!12002129_1630942900517216_7977058330603611408_n

– Hvala, Kaćka! Šta je to?

– Nacrtala sam te. Ovo si ti, držis srce, to je poklon koji sam ti dala.

– Šta znače ova druga prelepa srca oko mene?

– Znače da nas voliš puno. Je l’ vidiš ovo žuto srce? Ima i oči i smeje se!

– Vidim, a zašto se smeje?

– Pa ti se uvek smeješ i nas zasmejavaš. Srca oko tebe smo mi!

– A ovaj cvet?

– To je onaj cvet što smo ti juče ubrale Dara i ja.

– Divan je crtež! Hvala! Što si baš mene nacrtala?

– Zato sto me voliš.

Ja nisam ostala imuna, pa sam malo plakala. Ali ovo ne može da opiše današnju situaciju, ni njen pogled, ni način kako objašnjava, ni njen osmeh, sreću, ljubav… A najbitnije da nije osetila tugu koju ja osećam, jer je kraj.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime