Leskovčani vole prokupačku “Anu”!

0
Foto: Vladan Milutinović Car

Treći dan Festivala amaterske pozorišne režije u Leskovcu protekao je u znaku prokupačke predstave “Ana je čekala”. Publici i žiriju posebno se dopalo što su imali priliku da u jednoj predstavi vide talenat više prokupačkih umetnika. 

Puna sala Leskovačkog kulturnog centra pokazala je da dramski prvenac Srbijanke Stanković, a u režiji Tijane Petrović, ima svoju publiku i van Prokuplja.

– Nas je pre svega obradovalo što smo prošli selekciju za festival i što smo dobili priliku da igramo pred izuzetno uglednim i stručnim žirijem, ali i publikom koja nas ne poznaje. Ovo veče će zbog toga za nas uvek biti veče uspeha, bez obzira na to osvojimo li neku nagradu ili ne. Igrali smo, kao i dosad, celim srcem – rekla je glumica i rediteljka Tijana Petrović.

Zbog znatno manje scene “stradala” je Rubikova kocka, koja predstavlja kalendar i vodi publiku kroz vreme. Iako je delovalo da je prokupačkim glumcima na sceni tesno, to nije umanjilo uspeh glumačke igre kao ni jačinu aplauza.

Žiri je posebno pohvalio talenat mlade glumice Anastasije Cvijanović i spremnost pozorišta da igra dramu neafirmisanog autora.

– Posebno pozdravljamo odluku i hrabrost reditelja i pozorišta da radi dramu autorke koja nije afirmisana, i uz to svoje sugrađanke. To je retkost u današnje vreme, a posebno što su oni to sa uspehom izveli. U principu, verujemo da je to put kojim treba naša pozorišta da idu, da podrže mlade autore iz svojih sredina – rekao je poznati reditelj Milorad Milinković.

Festival amaterske režije (FAPOR) završava se u ponedeljak 6. novembra proglašenjem pobednika i dodelom nagrada. Iz Amaterskog pozorišta “Hranislav Dragutinović” se nadaju da će to biti još jedan povod za odlazak u Leskovac.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime