Leskovica konkuriše za najlepše selo u Rasinskom okrugu

0

Mesna zajednica Leskovica ovogodišnji je pobednik na ,,Susretima sela,, , jednoj od najvećih smotri kulturnog i duhovnog stvaralaštva.

Tim povodom Leskovicu je obišla Komisija Rasinkog okruga koja se upoznala sa jednim od najlepših sela u Župi, sa modernizacijom i daljim planovima. Predsednik Komisije Dejan Jovanović je izjavio da je selo odlično.

– Ovo je jako lepo, zdravo, bogato selo, koje treba da služi kao primer za sva ostala sela, ne samo u Opštini Aleksandrovac, nego u celom Rasinskom okrugu. Videli smo sjajnu crkvu, videli smo školu, videli smo šta je uradjeno u jednoj mesnoj zajednici i, mogu da kažem da su oni s punim pravom pobedili ove godine. Posebno bih pohvalio Opštinu Aleksandrovac koja pored Kruševca i Varvarina neguje takmičenje sela, a oni to rade na jedan odličan način, izjavio je Dejan Jovanović, predsednik Komisije, koja je posle Leskovice obišla mesne zajednice Počekovinu i Zdravinje.

Centralna smotra sela najavljena je za 12. Decembar u Plešu. Toga dana proglasiće se najbolja mesna zajednica u Rasinskom okrugu, koja će ovaj okrug predstavljati na Republičkom takmičenju sela.

Inače, selo Leskovica nadaleko je poznato i po Kulturno umetničkom društvu ,,Pogled,, , koje neguje kulturu i običaje, i takmiči se i ima mlade zainteresovane za rad u društvu, a to je prema rečima predsednika KUD-a Pogled,, Igora Petrovića veoma bitno za mlade ljude.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime