LJUBA MARATONAC – ČOVEK KOJI JE 16 SATI PEVAO BEZ PREKIDA!

1
ljuba-maratonac
Ljuba Maratonac na radnom mestu, foto: Srbijanka Stanković

PROKUPLJE: Malo je verovatno da postoji Prokupčanin koji nije čuo za Ljubu Maratonca. Pevač, zabavljač, a kako sam za sebe kaže – gospodin i kad nosi veš – Ljubiša Milojković je doveo Prokuplje na male ekrane kad je zapevao u prvoj sezoni šou programa Zvezde Granda.

Maratonsko pevanje

Retko koji pevač se može pohvaliti kao Ljuba da je pevao preko 1000 svadbi, a na jednoj čak 16 sati bez prekida.

– Počeo sam da pevam još davne 1974. godine i od tada teško da mogu da izbrojim na koliko sam veselja pevao. Eto, preko 1000 svadbi sigurno, ispraćaja u JNA preko 2000, krštenja pojma nemam, a tek proševina iha ha! Na jednoj svadbi, to je bilo u selu Subotinac, mog kolegu pevača je posle tri pesme oborila temperatura i sam sam pevao celo veselje. Šesnaest sati bez prekida sam ja pevao! Ljudi nisu prestali da pevaju i igraju! Nakon tog veselja sam i dobio nadimak Ljuba Maratonac! Pravo da vam kažem, sad nisam siguran da l’ ovog kolegu nije oborila groznica što su na prve taktove moje pesme ustali svi na noge! – priča kroz smeh Ljuba.

Ljuba Maratonac i na malim ekranima

Oni koji nisu imali prilike da slušaju Ljubu uživo sigurno su ga ispratili kraj svojih malih ekrana. Natupao je u prvoj sezoni šou programa “Zvezde Granda”, a potom u emisijama “Grand šou” i “Nikad nije kasno”.

– Pevao sam sa mnogim zvezdama i da vam kažem, nisam neskroman, ali ništa nisu bolji od mene! – kaže Ljuba.

ljuba-maratonac
Foto: Nikad nije kasno

Ceo život pesma

Ljubiša ima 62 godine, a peva 45 godina, pa može da se kaže da mu je skoro ceo život pesma. Nastupajući u Grand emisijama dobio je epitet kauboja iz Prokuplja. Svima je bilo jasno da je potpuno u pravu dok peva pesmu “Čovek sa srca dva”. Pored dugačkog pevačkog staža, on se uprobao i u zanatu, te je prošao obuku za varioca. Od 2016. godine radi u vešeraju u Opštoj bolnici “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju. Uvek nasmejan i raspoložen za šalu on kaže kako je gospodin i kad razvozi veš.

1 KOMENTAR

  1. Poznajem licno Ljubu Maratonca,znam koliko ga narod ceni i obozava jer sem sto dobro peva,ume da privuce i zavede publiku,sto je glavna odlika profesionalca poput njega. Sa pravom zasluzuje epitet jednog od najboljih pevaca sa ovih prostora kao i to da bude cesce vidjen u medijima,jer nasem narodu to treba!

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here