LJUBA MARATONAC – ČOVEK KOJI JE 16 SATI PEVAO BEZ PREKIDA!

3
ljuba-maratonac
Ljuba Maratonac na radnom mestu, foto: Srbijanka Stanković

PROKUPLJE: Malo je verovatno da postoji Prokupčanin koji nije čuo za Ljubu Maratonca. Pevač, zabavljač, a kako sam za sebe kaže – gospodin i kad nosi veš – Ljubiša Milojković je doveo Prokuplje na male ekrane kad je zapevao u prvoj sezoni šou programa Zvezde Granda.

Maratonsko pevanje

Retko koji pevač se može pohvaliti kao Ljuba da je pevao preko 1000 svadbi, a na jednoj čak 16 sati bez prekida.

– Počeo sam da pevam još davne 1974. godine i od tada teško da mogu da izbrojim na koliko sam veselja pevao. Eto, preko 1000 svadbi sigurno, ispraćaja u JNA preko 2000, krštenja pojma nemam, a tek proševina iha ha! Na jednoj svadbi, to je bilo u selu Subotinac, mog kolegu pevača je posle tri pesme oborila temperatura i sam sam pevao celo veselje. Šesnaest sati bez prekida sam ja pevao! Ljudi nisu prestali da pevaju i igraju! Nakon tog veselja sam i dobio nadimak Ljuba Maratonac! Pravo da vam kažem, sad nisam siguran da l’ ovog kolegu nije oborila groznica što su na prve taktove moje pesme ustali svi na noge! – priča kroz smeh Ljuba.

Ljuba Maratonac i na malim ekranima

Oni koji nisu imali prilike da slušaju Ljubu uživo sigurno su ga ispratili kraj svojih malih ekrana. Natupao je u prvoj sezoni šou programa “Zvezde Granda”, a potom u emisijama “Grand šou” i “Nikad nije kasno”.

– Pevao sam sa mnogim zvezdama i da vam kažem, nisam neskroman, ali ništa nisu bolji od mene! – kaže Ljuba.

ljuba-maratonac
Foto: Nikad nije kasno

Ceo život pesma

Ljubiša ima 62 godine, a peva 45 godina, pa može da se kaže da mu je skoro ceo život pesma. Nastupajući u Grand emisijama dobio je epitet kauboja iz Prokuplja. Svima je bilo jasno da je potpuno u pravu dok peva pesmu “Čovek sa srca dva”. Pored dugačkog pevačkog staža, on se uprobao i u zanatu, te je prošao obuku za varioca. Od 2016. godine radi u vešeraju u Opštoj bolnici “Dr Aleksa Savić” u Prokuplju. Uvek nasmejan i raspoložen za šalu on kaže kako je gospodin i kad razvozi veš.

3 KOMENTARA

  1. Poznajem licno Ljubu Maratonca,znam koliko ga narod ceni i obozava jer sem sto dobro peva,ume da privuce i zavede publiku,sto je glavna odlika profesionalca poput njega. Sa pravom zasluzuje epitet jednog od najboljih pevaca sa ovih prostora kao i to da bude cesce vidjen u medijima,jer nasem narodu to treba!

  2. Šteta što se ne podrže pravi rođeni pevači nego se cene kratke suknjice i oni ispod njih,uživali bismo u pevanju raznih vrsnih pevača,ovako dođu da iskrešte,da nam uši paraju,a kao da su talenti! Svaka stara,prava pevačica,haljina do poda,milina slušati,ovo sada je milina samo gledati!

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime