Ljubiši Krasiću druga nagrada na međunarodnom pesničkom konkursu

5
Foto: Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje

Prokupački pesnik Ljubiša Krasić dobitnik je druge nagrade na Međunarodnom pesničkom konkursu “Miloš Vidaković” 2017, koji je organizovala Opština Rudo u Republici Srpskoj.

Na pesničkom konkursu koji je trajao od 1. do 31. oktobra ove godine učestvovala su 302 autora iz Kanade, Australije, Makedonije, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Krasićeva pesma “Milosava” odabrana je kao druga najbolja od ukupno 521 pesme, koliko ih je pristiglo na konkurs.

– Pesnici ne stvaraju zbog nagrada, ali kada se pesnička inspiracija i veština ipak ovenčaju priznanjem, to ima svoju posebnu vrednost i draž. Izuzetno mi je drago da su moji stihovi pronašli svoje čitaoce i među poznavaocima lepe književnosti u Republici Srpskoj – rekao je Krasić.

Ljubiša Krasić je jedan od najtalentovanijih i najkvalitetnijih stvaralaca sa područja Toplice.  Njegov pesnički izraz odlikuje se refleksivnošću i narativnošču, pa se njegove pesme često mogu čitati kao romani u stihu. Objavio je zbirke pesama “Želja lutalica” (2004) i “Rastrč(g)ane ljubavi” (2014). Piše kritičke prikaze i tumačenja književnih dela, koji su, pored njegove višestruko nagrađivane poezije, zastupljeni u mnogobrojnim književnim časopisima.

5 KOMENTARA

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime