Ljubomir Janićijević najbolji sportista u 2015. godini

0

Ljubomir Janićijević, Kristina Ristić, Katarina Orlović, Igor Stanojević, Milan Kurtić samo su neka od imena koja su obeležila prokupački sport u 2015. godini.

Sportski savez i Opština Prokuplje tradicionalno su dodelili priznanja najboljima u sportu, pa su pored pomenutih, posebno istaknuti Rukometni klub Topličanin, koji se ove godine plasirao u Super B Ligu, zatim Boban Petrović, koji već 30 godina trenira prokupačke košarkaše i Mia Stanojević, koja je istrčala svoj prvi polumaraton i osvojila 2. mesto.

– Najbolji sportista za 2015. godinu po odluci komisije je Ljubomir Janićijević kapiten Rukometnog kluba koji je jedan od najboljih igrača RK Topličanin koji nastupa u Super B ligi. Njegov  doprinos uspehu kluba je nemerljiv. Kao sportista i kao čovek na svakom koraku daje primer mladim ljudima. Komisija je odlučila da prestižno priznanje dodeli upravo njemu, i smatramo da nije pogrešila, rekao je predsednik Skupštine Opštine Prokuplje Radoslav Mihajlović.

 

Za najbolju seniorku proglašena je Katarina Orlović članica Kik Boks kluba Tims.  Za najbolju kadetkinju proglašena je Kristina Ristić iz ŽFK Krstarica koja je najbolji strelac razvojne lige mlađih kategorija ženskog fudbala. U konkurenciji juniorki za najbolju je proglašena je Teodora Janković iz ŽRK Topličanin. Kod kadeta nagrada je otišla u ruke Miloša Kikovića iz KK Prokuplje, a za najboljeg juniora izabran je Đorđe Petrović iz istog kluba.

Specijalne zahvalnice dodeljene su Igoru Stanojeviću, koji je u 2015. godini istrčao 5 maratona i 7 polumaratona ostvarivši sjajne rezultate, karatisti Milanu Kurtiću koji je sa raznih takmičenja u minuloj godini osvojio 23 medalja.

Kao podstrek za dalji rad i još uspešnije rezultate dodeljene su zahvalnice najmlađim predstavnicima klubova.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime