Lokalni izbori u Rasinskom okrugu

1

Veselo je sinoć bilo u Kruševcu , ali i u  drugim mestima u Rasinskom okrugu u kojima su ubedljivu pobedu odnelio naprednjaci. U Kruševcu su u ponoć pucalo,  kao iz vatrometa.

Samo su tri izborne liste od ukupno 12 u Kruševcu prešle cenzus od 5 odsto i imaće odbornike u Skupštini grada. Prema nezvaničnim rezultatima lista „Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“, odnosno koalicija SNS i šest manjih stranaka, imaće 52 odbornika, SPS – JS 14 a Demokratska stranka četiri odbornika.

I u Varvarinu je pobedila lista SNS koja je osvojila 17 mandata . Drugi je Srpski pokret obnove sa 14 mandata. Koalicija  SPS-JS osvojila je 8 mandata, a ,,Temnićka alternative,, dva mandata,, .

Najveće poverenje birača u Trsteniku ,je takođe, imala lista SNS i dobila 20 mandata. Koalicija NPS-SDS , lidera Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića i njegovog zamenika Stevana Đakovića osvojila je 19 mandata, SPO 5, SPS-JS 4 a Ruska stranka jedan mandat.

U Aleksandrovcu je ubedljivu pobedu odneo lider Jugoslav Stajkovac čija lista „Pokreta za Župu“ dr Jugoslav Stajkovac . Njegova Grupa gradjana  osvojila je 32 od mogućih 59 mandata. SNS je dobio 13 mandata, koalicije DS-SDS-LDP i SPS-JS po 5 a DSS-Dveri 4 manadata.

U Ćićevcu je najviše glasova osvojio višegodišnji peredsednik opštine Zlatan Krkić Njegova lista „Pokret za očuvanje opštine Ćićevac“ je osvojila 14 mandata, SNS 6, a Nova Srbija 5 mandata.

U Brusu je na lokalu pobedila lista ,,Nove Srbije,, koju  predvodi Milutin Jeličić Jutka, takodje, višegodišnji predsednik Opštine Brus. Prema nezvaničnim rezultatima lista “NS – Milutin Jeličić Jutka” imaće većinu od 29 odbornika u lokalnoj skupštini, a odbornike će imati i SNS – Aleksandar Vučić, SPS – DSS i GG “Disko”.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime