Lovci u Ribarskoj reci odstrelili vuka i vučicu

0

Lovačko turistička manifestacija „Jastrebački vuk 2015.“ za dvojicu lovaca od preko 300 njih koji su u subotu i nedelju jurili kurjaka na padinama Jastrebca u dolini Ribarske reke, bila je, zaista, uspešna. U Udruženju lovaca Kruševac potvrđeno nam je da su odstreljeni vuk i vučica.

– Đorđe Markuš iz Bajmoka odstrelio je u subotu vuka. Istoga dana u ataru Ribarske doline loovišta Ribare Slaviša Tomić iz kruševačkog naselja Dedina odstrelio je vučicu, navode u Lovačkom udruženju Kruševac.

Promovisanje turističkih potencijala ovog kraja, kao i Specijalne bolnice Ribarska Banja, takođe, bio je jedan od prioritetnih ciljeva ove manifestacije, kažu u Ribarskoj Banji.

– Povećanje populacije vukova, pa samim tim i štete koju ovi predatori izazivaju na seoskim gazdinstvima, uslovilo je i potrebu za organizovanjem hajke, objašnjava predsednik lovačkog Udruženja Kruševac Vladimir Kostić.

Organizatori šeste po redu manifestacije, koja je okupila oko tri stotine lovaca iz cele Srbije su Specijalna bolnica Ribarska Banja, Lovačko udruženje Kruševac i agencija Astra turs iz Novog Sada.

Kruševljani najavljuju lov na vuka i 7. i 21. februara u Kaoniku, odnosno Velikom Šiljegovcu.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime