Lutajuća srca na otvaranju Prokupačkog festivala kratkog filma

0

Eva Ras, Zoran Simjanović, Lutajuća srca i preko 80 dobrih filmova – ovako se ukratko može opisati VI Prokupački festival kratkog filma, koji Film klub Prokuplje najavljuje za početak maja ove godine.

Pošto je konkurs za festival završen, a u Prokuplje pristiglo preko 4000 filmova, završena je i konačna selekcija. U periodu od 4. do 7. maja prokupačka publika će moći da pogleda 80 kratkih filmova iz celog sveta.

– Imamo autore iz Evrope, ali i iz Egipta i Kine. Treba napomenuti da su kratki filmovi različitih žanrova, ima dokumentarnih, animiranih, igranih i eksperimentalnih filmova, kaže direktor i osnivač festivala Žikica Jovanović.

Festival će otvoriti kratak koncert grupe „Lutajuća srca“, kao i dokumentarni film „Lutajuća srca – arhiv emocija“. Ono što ovogodišnju manifestaciju čini posebnom svakako je međunarodni žiri, jer će pored Eve Ras i Zorana Simjanovića o najboljim filmovima odlučivati i reditelj i književnik iz Sarajeva Ratko Orozović.

Organizatori festivala najavljuju filmske radionice i projekcije za najmlađe i omladinu, debate i mnogobrojna iznenađenja za prokupačku publiku.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime