“Lutajuća srca” večeras u Prokuplju

0

Šesti po redu Prokupački festival kratkog filma počinje večeras u Domu kulture, i to mini koncertom grupe “Lutajuća srca”, kao i dokumentarnim filmom o ovom bendu „Lutajuća srca – arhiv emocija“.  Iz Film kluba kažu da je ovo samo početak zanimljivog programa festivala.

Ono što ovogodišnju manifestaciju čini posebnom svakako je međunarodni žiri, jer će pored Eve Ras i Zorana Simjanovića o najboljim filmovima odlučivati i reditelj i književnik iz Sarajeva Ratko Orozović.

– Kao direktoru festivala velika mi je čast i zadovoljstvo da pozovem sve sugrađane da prisustvuju brojnim događajima u okviru šestog Prokupačkog festivala kratkog filma. Ova manifestacija je za kratko vreme postala jedna od vodećih kulturnih događaja u ovom delu Srbije. Polako naš grad postaje prepoznatljiv svuda u svetu po filmu. Uz pomoć Festivala i filma Prokuplje promovišemo u najboljem svetlu, a to su prepoznali Ministarstvo kulture, opština Prokuplje i brojne svetske filmske asocijacije. Dođite da zajedno ispratimo najbolje svetske filmove, autore, goste i eminentni žiri, rekao je direktor festivala Žikica Jovanović.

Organizatori festivala najavljuju filmske radionice i projekcije za najmlađe i omladinu, debate i mnogobrojna iznenađenja za prokupačku publiku.

Redakcija Top Novosti vam donosi program festivala:

četvrtak, 4.5.2017.

12:00 Povorka pod maskama – centar grada
19:30 Svečano otvaranje Festivala – Dom kulture
20:00 Koncert i film Lutajuća srca – Dom kulture

petak, 5.5.2017.
11:00 Radionice – Muzej
12:00 Projekcije filmova – Muzej
20:00 Projekcije filmova – centar grada (u slučaju kiše Dom kulture)

subota, 6.5.2017.
12:00 Projekcije filmova – Muzej
20:00 Projekcije filmova – Fil art

nedelja, 7.5.2017.
11:00 Tribina – Fil art
12:00 Projekcije filmova – Fil art
19:00 Priča o Prokuplju i film Kotrljanje – Dom kulture
20:00 Svečana dodela nagrada i projekcija nagrađenih filmova – Dom kulture

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime