Maestralan koncert profesora škole “Kornelije Stanković”

1

Maestralan koncert profesora Muzičke škole “Kornelije Stanović” u Prokuplju okupio je sinoć veliki broj Prokupčana u Narodnom muzeju Toplice.

– Naša škola se obično na kraju godine predstavljala svojim učenicima. Sada, po prvi put, organizovali smo koncert profesora škole. To su moje kolege, mladi ljudi koji divno muziciraju, siguran sam da ćemo svi uživati, ovim rečima je direktor Muzičke škole “Kornelije Stanković” Vladimir Drobnjak pozdravio publiku i otvorio koncert.

Na programu su bili Bah, Šopen, Ravel, Lovland, Čajkovski, Grig, List, Bartok, Obradors, Hačaturjan.

Nastupili su profesori Marija Anđić, Maja Petrović, Ana Kostić, Danijel Dojčinović, Vuk Drobnjak, Kristina Stanković, Milena Đurović, Jovana Stefanović i Ljubomir Vukićević.

Nezapamćen aplauz dobila je profesorka Ana Kostić, koja je pevala ariju Marije iz “West Side Story”, u pratnji svojih kolega Danijela Dojčinovića (klavir) i Ljubomira Vukićevića (harmonika).

Publika je zaneseno pratila svaki nastup. Pokazalo se da Prokuplju zaista nedostaje muzika, kao i da je ovaj klasičan petak na završetku školske godine odlična ideja. Prokupčani se nadaju da će postati tradicionalan.

1 KOMENTAR

  1. Професори свака част , било је право уживање слушати вас…незаборавно

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime