Maja Olić tragično preminula na Malti

5

Krulturni centar Kruševac zbog iznenadne i tragične smrti Maje Olić, urednice likovnog programa u ovoj ustanovi, odlaže do daljnjega sve muzičke programe.

Maja Olić, diplomirani istoričar umetnosti, preminula je danas na Malti. Kako saznajemo, ona je pre mesec dana u KCK Kruševac uzela neplaćeno odsustvo i otišla na Maltu s namerom da tamo nešto radi. Čak je i govorila da bi u Maltu i ostala do kraja života, ako joj sudbina bude naklonjena. U Kulturnom centru Kruševac su ovih dana očekivali njen povratak, ali je njena sudbina tako htela da tamo i završi. Preminula je usled moždanog udara.

Rođena je 1958. godine u Kruševcu u porodici visoko obrazovanih intelektualaca, oca Milana dipl. ing. elektronike i majke Olivere dipl. ing. geologije. Osnovnu školu i gimnaziju sa odličnim uspehom završila je u Kruševcu. Diplomirala je na Filozovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na odeljenju za Istoriju umetnosti sa najvišom ocenom, na predmetu Istorija umetnosti jugoslovenskih naroda novog veka kod dr Dejana Medakovića i dr Miodraga Jovanovića, sa temom Meštrovićev Vidovdanski hram.

Maja Olić je članica ULUPUDS-a.

5 KOMENTARA

  1. Velika je to tuga.Mnogo, mnogo mi je zao Maje I svih onih najblizih koji za njom tuguju.Poslednji put sam bio u porodicnoj kuci Olica u Krusevcu pre dve ili tri godine, gde sam upoznao njenu familiju:decu, zetove, unuke muza..Uvek je zracila unutrasnjom snagom, secala se trenutaka iz detinjstva I mladosti provedenih sa mojom cerkom Bojanom bilo u Krusevcu, Bucima ili Beogradu.Tesko je poverovati da vise nije medju nama.Zbogom Majo.Tvoj ujak iz Kanade

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime