„Majstor i Margarita“ premijerno na prokupačkoj sceni

0

Remek-delo ruske književnosti „Majstor i Margarita“ oživelo na prokupačkoj sceni. Nakon pretpremijernih izvođenja za nišku i belopalanačku publiku, Bulgakovi junaci zavredeli aplauz i u Prokuplju.

Premijera „Majstora i Margarite“ privukla je sinoć veliki broj Prokupčana u Bioskop „Toplica“, pa se kao tačno pokazalo mišljenje reditelja Srđana Živkovića  da klasike treba vratiti u pozorišta. On je na adaptaciji romana za izvođenje radio dve godine, a na samoj pripremi predstave glumci i plesači iz četiri ansambla radili su nešto manje od pet meseci.

Ovo je bila jedinstvena prilika da se prokupačkoj publici predstave glumci iz Bele Palanke i Niša, a poseban aplauz zavredila je Zorica Damjanović, glumica Narodnog pozorišta u Nišu.

Od prokupačkih glumaca u ulozi Majstora se predstavio Srđan Živković, u ulozi Pontija Pilata Zoran Radenković, u ulozi pesnika Bezdomnog Saša Milosavljević, u ulozi Fride Kristina Mijalković, dok je mladim gimnazijalkama Tamari Miladinović i Tamari Nikolić ovo bio glumački debi.

Predstava „Majstor i Margarita“ reditelja Srđana Živkovića je projekat Doma kulture Prokuplje koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije. U kreiranju ovog scenskog spektakla učestvovali su glumci iz Niša, Bele Palanke, Aleksinca i Prokuplja. Originalnu muziku za predstavu komponovao je Ivica Trailović.

Autorka: Srbijanka Stanković

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime