Mala Jovana na svoj 12. rođendan promovisala svet mašte

0

U Klubu kruševačkog Kulturnog centra, sinoć je održana promocija knjige „Na krilima mašte“, druge knjige najmlađe kruševačke pesnikinje Jovane Marković, učenice 6. razreda OŠ „Brana Pavlović“ iz Konjuha, nedaleko od Kruševca.

U svet mašte male Jovane ,,zavirila,, je brojna publika, a njen lični poziv bio je dovoljan razlog da se među posetiocima nađe i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović.

Jovana kaže da je želju za pisanjem, kreativnost i maštovitost ispoljila još u nižim razredima, a prva knjiga „ Dok maštam i sanjam“, našla se pred čitaocima prošle godine. Osim što je veoma plodonosna u pisanju, ova mlada Kruševljanka briljira i u svim drugim predmetima.

Inspiraciju za svoje pisanje vidi u različitim temama: ljubavi, prijateljstvu, porodici, prirodi, otadzbini, školi…a Ljubava iz koje potiče i u kojoj živi zauzima najveće mesto u njenom srcu. Lepe reči o Jovani izrekli su njeni učitelji, nastavnici, direktorka škole, kolege pesnici, drugari koji su interpretirali poeziju iz nove zbirke, a najviše o njoj govorili su upravo stihovi.

Jovana Marković je najmlađi član Udruženja pesnika Srbije, devojčica čiji istraživački duh ne miruje i koji je nagoni na stalno stvaranje, a sudeći po dosadašnjem radu, pred njom je duga i bogata književna karijera.

Promocija ,,Na krilima mašte,, organizovana je na Jovanin 12. rođendan, a kako je sama rekla, najlepši poklon joj je bio ukazana čast i održano obećanje gradonačelnika da prisustvuje njenoj književnoj večeri.

Zauzvrat, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović dobio je poklon „od srca“ – novu knjigu stihova, plod razigranog i nestašnog duha male devojčice iz Ljubave.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime