Malinijada u Kuršumliji (foto i video)

2

U centru Kuršumlije održava se deveta po redu manifestacija “Malinijada 2019.” na kojoj je učešće uzelo više desetina izlagača i nekoliko stotina posetilaca koji obilaze štandove na kojima je izloženo jagodičasto voće, proizvodi brojnih izlagača od voća kao i štandove sa rukotvorinama.

Učešće na današnjoj manifestaciji uzelo je tridesetak izlagača koji su brojnim posetiocima ponudili jagode, maline, višnje i drugo jagodičasto voće, ali i proizvode od ovog voća.

Na štandovima koji su postavljeni u centru grada izložene su i razne rukotvorine, od gusala, preko raznih suvenira, do lekovitog bilja i proizvoda na bazi lekovitog bilja sa ovog prostora.

Učesnike su zabavljali članovi KUD “Bata Lačković” kao i plesna grupa “Ragnarok”.

Pogledajte u video snimku kako je to izgledalo danas:

Istovremeno, na ovoj manifestaciji bira se najbolji proizvođači jagodičastog voća, najlepši štand i najlepše uređeno domaćinstvo za šta se prijavilo 14 domaćinstava sa teritorije kuršumlijske opštine.

Manifestaciju organizuje Opština Kuršumlija u saradnji sa Kancelarijom za poljoprivredu i Turističkom organizacijom.

2 KOMENTARA

  1. Predivan snimak i dobra manifestacija. Treba takav moćan grad i gostoprimljiv narod prikazivati češće i više lepih događaja da se dešavaju u Kuršumliji

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime