Maloletnice zbog prebijanja vršnjakinje ne idu u Sivi dom

0

Učenice Hemijsko tehnoloske škole koje su 3. septembra ispred kruševačke Hale sportova pretukle vršnjakinju M. I. (15) još nije sustigla nikakva vaspitna kazna, sem što je jedna od njih udaljena sa treninga u Kik boks klubu ,,Car Lazar,,.

Devojčica koja je u tuči izvukla najdeblji kraj još je veoma potrešena i uznemirena, pa se zbog toga juče nije pojavila u policiju na saslušanje. Saznajemo da će razgovor sa njom uslediti tokom dana kući.

Radovan Isailović, otac devojčice koju su pretukle tri vršnjakinje, šokiran onim što se dogodilo njegovoj ćerki, podneo je prijavu Prosvetnoj inspekciji, u kojoj je detaljno opisao šta je prethodilo tuči kod Hale sportova.

On je naveo da je učenica M. J. već drugog dana školske godine napala njegovu ćerku i pretila da će joj polomiti nokte, a čupala ju je za kosu. Sutradan, 3. septembra, u učionicu M.I. došle su školske drugarice A. A. i K. D. i pretile joj. Čak joj je D.K. zakazala i dvoboj. Po završetku časova, sačekala ju je ispred škole sa rečima: „Nemoj slučajno da si pobegla!“ i ponovila pretnje, navedeno je u prijavi.

U Višem javnom tužilaštvu, koje će po dobijanju poilicijskog izveštaja, po službenoj dužnosti pokrenuti postupak, saznajemo da ove maloletnice ne čeka Vaspitno popravni dom, kao što su objavili neki mediji.

Maloletnicama ne preti ni udalaljavanje iz škole, jer se taj slučaj karakteriše kao obična tuča sa elementima remećenja javnog reda i mira.

U Hemijsko tehnološkoj školi, a ni u Školskoj upravi Kruševca, međutim, ovo nije potvrđeno, a ni demantovano.

Više o ovomdogađaju možete pročitati u vestima: “Video snimak tuče devojčica šokirao Kruševljane” i “Brutalne tuče dece u Kruševcu svakodnevna pojava”

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime