Master klas – prvoklasno amatersko pozorište u Žitorađi

0

Otkad je osnovano u decembru 2014. godine , Pozorište “Master klas” na veliku radost Žitorađana okuplja talentovanu omladinu.  Trenutni ansambl broji 14 članova i priprema predstavu „Pozorište u Palanci“, u režiji Srđana Siđe Živkovića.

Pozorište “Master klas” osnovano je na inicijativu mladih sa teritorije opštine Žitorađa, a osnivač je bio tadašnji koordinator Kancelarije za decu i mlade Dalibor Milić. Prva predstava sa kojom se ansambl predstavio publici bila je predstava „Boing Boing“. Predstavu su režirali Nebojša Milenković Jumba, i Miroljub Mirović Facir i pokazala se kao izuzetno uspešna, pa je imala deset izvođenja.

Za ulogu u ovoj predstavi mladi glumac Nemanja Tonić nagrađen je u Lebanu kao glumac večeri, ali i kao najbolji glumac festivala omladinskih pozorišta.

– Mi smo začetnici ove vrste umetnosti u Žitorađi. U našem ansamblu trenutno igra 8 momaka i 6 devojaka. Najmlađi član ansambla je Andrija Stanković koji ima samo 9 godina. Član sa najdužim stažom je Nikola Veljković, a u ovom trenutku najnagrađivaniji glumac sam ja. Nadam se da će i predstava koju pripremamo biti tako uspešna za sve nas, kaže glumac Nemanja Tonić.

Kao najveću motivaciju, u pozorištu ističu pomisao na punu salu. Kako kažu, ansambl je jedinstvena družina u kojoj svi dišu kao jedan, od rekvizitera do glavnih glumaca u predstavama.

– Izazovno je biti na sceni, a sam izlazak na scenu nosi dosta uzbuđenja i stresa i svaki put iznova to preživljavamo, ali aplauzi na kraju su odlična kompenzacija za sav uloženi trud i preživljeni stres. Kroz sve likove koje igramo možemo pre svega dokazati sebi da ništa nije nemoguće, i možemo sebe upoznati i u nekom drugom ruhu. Publika nas prihvata odlično, i svi imaju razumevanja za naš mladalački elan i trud koji ispoljavamo na daskama koje život znače, kaže Tonić.

Pozorište “Master klas” funkioniše pod okriljem Kancelarije za decu i mlade, i uz podršku koordinatora Milana Stošića. Glumci se biraju putem audicija koje se organizuju jednom godišnje. Celokupan ansambl čine učenici Srednje škole i Osnovne škole „Toplički heroji“  u Žitorađi.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime