Međunarodni dan farmaceuta: Partneri u zdravlju

0

Danas je Međunarodni dan farmaceuta. Tim povodom, farmaceuti Apoteke Prokuplje želeli su da podsete građane na to da mogu da računaju na njih kao na partnere u zdravlju.

– Savetodavna uloga farmaceuta može biti velika. Mi se trudimo da izađemo građanima u susret, ali mislim da ne treba posebno napominjati da oni mogu u svako doba da nam se obrate za savet. Farmaceuti nisu lekari i ne mogu postavljati dijagnoze i propisivati terapiju, ali svakako mogu da pomognu svojim savetima o pravilnom i bezbednom uzimanju lekova. Farmaceuti su stručnjaci za lekove, konsultacije se ne zakazuju, tako da svaki građanin može da porazgovara o svom problemu sa farmaceutom u poverenju i u bilo koje doba u našim apotekama, rekla je Radica Bulajić, načelnica Gradske apoteke.

Apoteka u centru našeg grada je u fazi renoviranja, a završetak radova najvavljen je za 5. oktobar. Završni radovi zakazani su za 3. i 4. oktobar, kada ova apoteka neće raditi. Prokupčani će moći svoje lekove tih dana da preuzmu u bilo kojoj drugoj apoteci ove ustanove u našem gradu.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime