Meštani grade crkvu u Tovrljanu

0

Sloga kuću gradi, nije samo slogan, već i ideja vodilja koja je okupila meštane sela Tovrljana, pokazuju sada već redovne akcije koje sami pokreću da bi obnovili Crkvu Svete Petke. Naime, meštani mesne zajednice sela Tovrljane okupili su se da svečano obeleže nastavak izgradnje ove svetinje i uspešnu saradnju novootvorene škole i meštana.

Učionica škole u Tovrljanu bila je tesna da primi okupljene meštane, dobrotvore, donatore i učenike koji su na svečan način uz priredbu zajedno sa budućim prvacima ujedno obeležili uspešan završetak školske godine u ponedeljak 12. juna.

Prigodnim zdravicama u želji da se radovi na obnovi – izgradnji crkve što pre završe, obraćali su se meštani, gosti iz okolnih sela, Prokuplja i Kuršumlije.

– Cilj i želja svih zdravica bila je ista, a to je da svetinja zasija najvećim sjajem i da se što pre u crkvi venčavaju mladi bračni parovi kao i da se počne sa krštenjima dece – rekao je učitelj Marko Čikarić.

Svako ko je bio u mogućnosti mogao je da sa sobom ponese neki od suvenira, a prikupljena novčana sredstva biće usmerena na dalju izgradnju svetinje u selu.

Koristeći ovu priliku meštani sela Tovrljane se obraćaju svim dobrim ljudima koji su spremni da pomognu svojim prilozima u daljoj izgradnji crkve, posebno ističući da su oduvek škola i crkva bile mesta gde su se okupljali ljudi, mesta gde se širi mir, sloga, ljubav i obrazovanje.
Velika radost je za ove ljude što je pre dve godine otvorena škola, a oni sada svojim radom i uz pomoć svih onih koji su napustili ovo mesto, a koga se rado sećaju hoće da sagrade tj obnove ovu svetinju u selu. Uz nastavak prigodnog programa učenika koji su sa svojim učiteljem Markom Čikarićem pripremili, nastavilo se sa druženjem uz pesmu i zvuke harmonike.
Svi dobri ljudi i dobrotvori koji žele da pomognu izgradnju crkve Sveta Petka u Tovrljanu mogu da se obrate za informacije predsedniku MZ Bojović Slavoljubu na telefon 066/310-915.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime