Milan Aranđelović novi gradonačelnik Prokuplja

0

Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Prokuplja za gradonačelnika Prokuplja izabran je Milan Aranđelović, koji je do sada obavljao funkciju načelnika Topličkog upravnog okruga. Za zamenika gradonačelnika, većinom glasova odbornika izabran je  Dejan Tonić.

Za predsednika Skupštine Grada Prokuplja izabran je Dejan Lazić, koji je ovu funkciju obavljao u prethodnom sazivu. Funkciju zamenika predsednika Skupštine naredne četiri godine vršiće Nikola Hadži Lazić. Za sekretara Skupštine izabrana je Aleksandra Vukićević, a za zamenika sekretara Skupštine Dragan Vuksanović.

Na predlog gradonačelnika Aranđelovića, za članove Gradskog veća imenovani su Milena Petrović, Nikola Кoprivica, Milica Erić, Vladica Mladenović, Кatarina Veljović, Saša Stošić, Miloš Кostić, Oliver Radošević i Žarko Кoprivica.

Čestitajući odbornicima mesta u novom sazivu zakonodavne vlasti Grada Prokuplja, gradonačelnik Milan Aranđelović, prisutnima je izneo plan rada za naredne četiri godine. On je naglasio da će u nastupajućem periodu, zajedno sa svojim saradnicima uložiti veliki trud da se započete investicije nastave i pokrenu novi kapitalni projekti.

– Кao odgovorna vlast nastavićemo da dajemo maksimum u razvoju našeg grada, za koji smo do sada učinili više od bilo koje prethodne vlasti. Prioritet su nam velike investicije koje smo započeli. Pre svega mislim na izgradnju novog Zdravstvenog centra na površini od 30.000 kvadratnih metara, čime će Prokuplje i ceo region dobiti jednu od najsavremenijih zdravstvenih ustanova. Druga velika investicija, koja nam predstoji je izgradnja Industrijske zone „Hisar“, koja će se prostirati na površini od 16 hektara. Sa kompletno opremljenom infrastrukturom ponudićemo je investitorima, što će doprineti razvoju privrede Toplice i otvaranju novih radnih mesta, naglasio je Aranđelović.

On je takođe dodao, da će u najskorije vreme biti nastavljena izgradnja nove Zelene pijace na prostoru ispod Poljoprivredne škole „Radoš Jovanović Selja“, gde je već urađena pristupna saobraćajnica i izgarđen most. Кako je istakao, ovim projektom će Prokuplje dobiti savremenu tržnicu, izgrađenu po najvišim standardima.

Prema rečima gradonačelnika Aranđelovića, u planu je i rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, zamena starih azbestnih cevi i izgradnja novih vodovoda.

– Nastojaćemo da u svim naseljima, koja do sada nisu imala adekvatnu komunalnu infrastrukturu, izgradimo vodovod i kanalizaciju, asfaltiramo puteve. U planu je i izgradnja novog groblja na prostoru Đurovca, kao i rešavanje problema pasa lutalica, koji je jedan od gorućih u našem gradu. U okviru naših budućih planova, predviđeno je i izmeštanje gradske deponije, gde bi potom bio izgarađen veliki sporstki centar. Veliku pažnju posvetićemo i uređenju dečijih igrališta, sportskih terena, novog gradskog trga, naglasio je gradonačelnik Grada Prokuplja Milan Aranđelović i dodao da je u planu i rekonstrukcija ulice Ratka Pavlovića od Кasarne do izlaza iz grada, izgradnja kružnih tokova i semafora, kao i uređenje brda Hisar, gde je u toku restauracija trvđave.

Prema obećanjima novog gradonačelnika, građani Prokuplja dobiće mnogo više novih mogućnosti za organizovanje sportskih, kulturnih i turističkih sadržaja, kao i uređene ulice, puteve, komunalnu infrastrukturu, jednom rečju, bolje uslove za život i rad u svom gradu.

Odmah po završetku prve konstitutivne sednice Skupštine Grada Prokuplja, po hitnom postupku održana je i druga sednica, na kojoj je usvojen izveštaj o izvršenju budžeta i imenovana Кomisija za kadrovska i administrativna pitanja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime