Milan Kalinić pred tužiocem za saobraćajku

0

Osnovno javno tužilaštvo u Brusu pozvalo je Milana Kalinića (42) , televizijskog voditelja i glumca da se 2. aprila javi na saslušanje zbog saobraćajke koju je izazvao 1. februara u selu Dupci, u podnožju Kopaonika.

Kalinić je toga dana džipom „landrover“ na rizičnoj krivini u podnožju Kopaonika prešao na levu stranu kolovoza i sudario se sa mađarskim „suzukijem“ u kome je bilo četvoro mađarskih državljana.

Tom prilikom, vozač „suzukija“ F. G.(49) bio je najteže povređen, pa je iz kruševačke bolnice prebačen u KCS zbog specifičnog stanja, odnosno nedostatka jednog bubrega. Dve mađarske državljanke K. N. i D. K. lečene su još par dana na Odeljenju hirurgije i ortopedije u Kruševcu pa otpuštene kući.

Odmah posle podnošenja krivične prijave za krivično dela opšte opasnosti po bezbednost saobraćaja, izazvanog iz nehata, Kaliniću je oduzeta vozačka dozvola do okončanja krivičnog procesa, a on će se na poziv tužilaštva izjasniti po svim okonostima iz krivične prijave.

– Milan Kalinić je pozvan da se 2. aprila javi u Osnovno tužilaštvo u Brusu i on će toga dana biti saslušan po osnovu krivične prijave i pristigle dokumentacije, kazao nam je zamenik Osnovnog javnog tužioca u Brusu Dragan Jovanović.

On napominje da nikakav optužni predlog s tim u vezi još nije uradjen.

– Nije dovoljno da se podnese krivična prijava da bi neko bio optužen. Osumnjičeni će ispričati šta ima da kaže, pa će tužilaštvo proceniti šta dalje, kaže Dragan Jovanović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime