Milena Perić: Na muci se poznaju junaci

0

Pomozi drugu u nevolji – to je Prokupčanima poručila Milena Perić, pokrenuvši akciju pomoći za lečenje sugrađanke Marije Stoiljković, koja boluje od cerebralne paralize.

Milena je danas pokrenula humanitarnu akciju, prodaju ručno napravljenih minđuša na glavnom šetalištu ispred pošte. Iako je akciju pripremala dva-tri meseca sa svojom sestrom i drugaricom, pogodan trenutak za izlaganje i prodaju ručnog rada javio se tek sada kada su ove devojčice na zimskom raspustu.

Milena Perić je četrnaestogodišnjakinja koja odlično zna značenje poslovice „Na muci se poznaju junaci”. Naime, pre osam godina njoj je dijagnostikovan tumor moždanog stabla. Nakon dve intervencije, i uz konstantno praćenje i kontrole, ona je danas dobro, ali se i dalje bori.

– Mi se osam godina borimo za njen život, a ona je pokazala neverovatnu energiju i snagu. Kada mi je rekla da planira da pokrene humanitarnu akciju za Mariju, mnogo me je obradovala. Ona je meni dala još više snage da joj pomognem. U planu nam je i osnivanje udruženja dece obolele od raka. Njih, hvala Bogu, nema mnogo, ali je jedno takvo udruženje neophodno. Želimo da pomognemo toj deci i njihovim roditeljima, da im izađemo u susret. To nekad može biti savet kojim se lekarima obratiti, neka pravna pomoć, ali najviše lepa reč i podrška, rekao je Milenin otac Ivan.

Milena je rekla da je ovo samo jedna u nizu akcija koje planira. Predivan nakit pravila je tri meseca sa sestrom Bojanom i drugaricom Glorijom Malinić. Ova nesebična dečija srca pokrenula su akciju da bi pomogla sestri svoje drugarice iz odeljenja. Marija Stoiljković ima 17 godina i boluje od cerebralne paralize.

– Marija ne hoda, ne govori i svaka pomoć je i više nego dobrodošla. Mi se zahvaljujemo od srca Mileni na podršci. Marija će biti srećna. Verujte da je mali znak pažnje dovoljan, rekla je Marijina majka Gorica.

Milenin štand biće u centru grada do kraja januara svakog dana osim praznicima, od podneva do 15h.

Svi sugrađani koji žele da pomognu Mariji mogu to učiniti i preko žiro-računa:

Saša Stoiljković

200 – 11939406 – 24

Svrha uplate: Pomoć Mariji Stoiljković

 

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime