Milion dinara za nove knjige

0

Opština Prokuplje je iz budžeta izdvojila milion dinara za nabavku knjiga, saopštava Služba za odnose sa javnošću Opštine Prokuplje. Radnici prokupačkih ustanova kulture posetili su Beogradski sajam knjiga, pa se očekuje da pokretanje postupka javne nabavke knjiga za prokupačku biblioteku.

 
– Pošto su u toku sajamski popusti, uslovi za nabavku knjiga su najpovoljniji. Pokrenućemo postupak javne nabavke, jer sada imamo kompletan uvid i u ono što je novo i najaktuelnije, a što se čuvalo da bude objavljeno na sajmu. Očekujemo da nabavka knjiga bude završena u decembru, kada će u drugoj nedelji ovog meseca, biti organizovana i izložba knjiga sa novim naslovima i knjigama – rekao je direktor Narodne biblioteke „Rade Drainac“ Dragan Ognjanović.

Posebna pažnja ovog puta biće posvećena čitaocima na dečijem odeljenju biblioteke, tako što će se potruditi da za njih nabave najaktuelnije naslove, počev od slikovnica, pa sve do avanturističkih romana. Kako Ognjanović kaže, deca i omladinci do 18 godina čitaju više od ostalih, pa zato i zavređuju posebnu pažnju.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime