Ministar Edin Đerlek i predsednik Opštine Blace potpisali Ugovor vredan 7,7miliona dinara

0

Opštinu Blace je juče, 12. jula posetio Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek.

Prilikom posete Ministar Edin Đerlek potpisao je sa predsednikom Opštine Blace Ivanom Burgićem Ugovor o sufinansiranju projekta rekonstrukcije deonice opštinskog puta broj 6 – „Gornja Draguša“ za koji su opredeljena sredstva u iznosu od 7,7 miliona dinara.

Ministar Đerlek je nakon potpisivanja Ugovora održao radni sastanak sa predsednikom Opštine Blece Ivanom Burgićem.

Ministar Đerlek ovom prilikom istakao je da ohrabruje ovu opštinu i njihovo rukovodstvo da i dalje apliciraju sa razvojnim projektima.

“Bićemo i više nego srećni da ih sufinansiramo. Danas smo upravo potpisali Ugovor za jedan nama značajan put od krucijalnog značaja za privredni razvoj ovde, naročito uzimajući uobzir lokaciju poslovne zone koja se nalazi 7 km od državnog puta prvog reda i 8 km od budućeg auto puta Niš – Priština. Sve ovo obezbediće uslove za dolazak investitora što je nama primarni cilj”, rekao je Đerlek, dodajući da Vlada Republike Srbije ulaže u sve delove naše zemlje kako bi obezbedili bolje uslove i građanima i privrednicima.

Predsednik Opštine Blace Ivan Burgić zahvalio se ministru na današnjoj poseti i na sredstvima koja su opredelili za realizaciju ovog značajnog projekta za opštinu Blace.

Radi se o rekonstrukciji uta Gornja Draguša koji povezuje i radnu zonu jedinu koju imamo u seoskoj sredini. Sve ovo obezbeđuje uslove za dolazak novih investitora, rekao je ovom prilikom predsednik Opštine Blace Ivan Burgić koji je dodao da je na sastanku bilo i govora o štetama koje su građani opštine Blace nedavno pretrpeli a sve sa ciljem dase nađe način da se pomogne našim stanovnicima.

Ministar Đerlek je nakon sastanka u opštini obišao privredno preduzeće Terzić koje je pretrpelo štete usled nedavnih poplava.

Ministar je takođe u pratnji opštinskog rukovodstva obišao i mesto realizacije projekta u Gornjoj Draguši gde su ga dočekali predsednik MZ Gornja Draguša Zoran Radulović i meštani ovog sela.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime