Ministar Momirović u obilasku Opštine Kuršumlija i fabrike Prolom vode

0

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović danas je posetio opštinu Kuršumlija i fabriku Prolom vode u Prolom banji.

Ministar je najpre imao sastanak sa rukovodstvom opštine Kuršumlija na kome se razgovaralo o svim aktuelnim temama. Nakon toga je posetio fabriku Prolom vode.

– Vlada Republike Srbije aktivno učestvuje  u daljem razvoju inicijative „Otvoreni Balkan“ kako bi napravili dodatno tržište za širenje i plasman naših proizvoda jer bez graničnih procedura i barijera lakše bi trgovali, lakše bi plasirali naše proizvode iz Srbije ali i iz regiona u Srbiju, izjavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović nakon što je danas obišao fabriku za pakovanje prirodne Prolom vode.

– Svaka kompanija koja ima dobru perspektivu doprinosi rastu domaćeg standarda, a kompanija Planinka sa svojim prepoznatljivim brendom Prolom voda je poznata ne samo u Srbiji već širom našeg regiona, istakao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je podvukao da ova kompanija trideset posto svojih proizvoda izvozi, čime pozitivno doprinose našem trgovinskom bilansu, zapošljavaju više od 520 ljudi, a 36 miliona evra, koliko su investirali u prethodnom periodu na teritoriji opštine Кuršumlije i Toplice od izuzetne je važnosti za našu zemlju.

– Mi smo Vlada koje je okrenuta privatnom sektoru, podršci privatnom sektoru i uvek ćemo stajati iza kompanije kakva je Planinka“, naglasio je Momirović.

Sa ministrom Momirovićem zajedno u obilasku prisustvovali su predsednik odbora direktora Planinke Radovan Raičević i predsednik opštine Кuršumlija Vojimir Čarapić koji su se zahvalili ministru na današnjoj poseti i izrazili uverenje da će se konkretnim aktivnostima u ovim krajevima, stvoriti pozitivnoposlovanje i  mogućnost dovođenja novih direktnih investicija.

 

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime