Ministar Selaković podelio boračke spomenice ratnim veteranima Kuršumlije

0

Ministar za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Nikola Selaković podelio je danas u sportskoj hali u Kuršumliji oko sedam stotina boračkih spomenica borcima sa  područja ove opštine i porodicama palih boraca, ratnim vojnim invalidima a kojih je oko 900 registrovanih na području ove opštine.

Podsetivši da  je malo naroda poput srpskog koji je toliko ratovao, ali koji nikada nije napadao tuđe već branio svoje,on je naglasio da su toplički borci uvek bili tu kada je otadžbina zvala.

– Zato smo i mi sada ovde  i kada imate neki problem, da vidimo kako da pomognemo ali smo ovde i da kažemo da smo zahvaljujući odgovornoj državnoj politici donošenjem zakona o pravima vojnih invalida i palih boraca  od februara meseca 2020. a koji se primenjuje od prvog januara 2021 godine, omogućili da porodice palih boraca i ratni vojni invalidi budu pristojno uvaženi kao što ranije nikada nije bio slučaj, naveo je ministar Selaković napominjući da u tom zakonu postoje i neki propusti, ali da se o tome razgovara i da se traži način kako te probleme rešavati.

Ministar Selaković je prethodno zajedno sa rukovodstvom kuršumlijske opštine položio venac na spomenik stradalima sa područja opštine Kuršumlija u Nato agresiji 1999 godine, a zatim je obišao renovirane zgrade gradskog bioskopa i hotela Evropa.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime