Ministar Udovičić u Kruševcu otvorio Klub za mlade

0

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorio je danas u Kruševcu Klub za mlade, u kome će se izvoditi aktivnosti lokalne Kancelarije za mlade, koju je Udovičić izdvojio kao jednu od aktivnijih u Srbiji .

-Nacionalna strategija za mlade, koji je Vlada usvojila pre dve nedelje, bavi se svim temama koje se tiču mladih, a glavni i osnovni cilj je zapošljavanje mladih, što i jeste glavni i osnovni cil Vlade, kazao je na otvaranju ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je istakao da je strategija rađena kroz širok konsultativni proces kroz koji se “čuo glas mladih iz cele Srbije”, odnosno da nijerađena po ministarstvu i kancelarijama, dodavši da je upravo Kancelarija za mlade Grada Kruševca mnogo pomogla u izradi Strategije.

– Kancelarija se pokazala kao aktivna i kvalitetna i nadam se da će ovaj Klub doprineti razvoju Kancelarije i razvoju omladinske politike u gradu. Nadam se da će odavde izaći neke nove incijative i mladi koji će razvijati Srbiju, istakao je Vanja Udovičić.

Za otvaranje i opremanje Kluba za mlade Ministartsvo omaldine i sporta je izdvojilo 202.000 dinara kroz projekat Razvoj omladinskih klubova u Rasinskom okrugu, dok je Grad Kruševac izdvojio 450.000 dinara.

Koordinatorka Kancelarije za mlade Kruševcu Vesna Živković kaže da će se početkom aprila znati rezultati konkursa, na koji je kod resornog ministarstva Kruševac konkurisao za još 900.000 dinara neophodnih za tehničko opremanje i dodatnu opremu za Kancelariju. Kako je ona istakla, u Klubu će se odvijati aktivnosti Kancelarije za mlade, kroz direktan rad sa mladima, neformalno obrazovanje, informisanje, podržavanje incijativa i kreativnih ideja.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime