Ministarka poljoprivrede posetila Kuršumliju

0

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof. dr.Snežana Bogosavljević Bošković posetila je danas Kuršumliju, saopštili su kuršumlijski socijalisti.

U okviru posete ministarka Bogosavljević Bošković posetila je poljoprivredno gazdinstvo Dragića Jovanovića u selu Vrševac, koji se bavi voćarstvom, i poseduju oko 25 hektara zasada pod šljivom i kupinom.

U razgovoru sa poljoprivrednicima ministarka je istakla da ministarstvo i ove godine snažno podržava voćarsku proizvodnju i da je kroz subvencije za te namene ove godine izdvojilo značajna sredstva.

Poljoprivredncima su na raspolaganju bespovratna sredstva i iznosu od 55% vrednostiinvesticija koja mogu da se koriste za podizanje zasada, pripremu zemljištva, ali i za izgradnju sušara, hladnjača.

ministarka-poseta-1
Ministarka je pozvala poljoprivrednike da ulažu u proizvodnju, da mladi ostaju na selu i da iskoriste sve pogodnosti za ulaganje koje daje ministarstvo.

Dragić Jovanović iz Vrševca u razgovoru sa ministarkom ističe da je nabavka sušare za voće je sufinansirana od strane Ministarstva poljorivrede i zaštite životne sredine, Uprave za agrarna plaćanja i Vlada Kraljevine Danske „Fruits & Berries Program“ i da je značajno doprinela razvoju voćarstva u ovom kraju. ,

Vlasnik poljoprivrednog gazdinstva upoznao je ministarku sa procesom proizvodnje i skladištenja suvih šljiva, koji se nakon pakovanja, odlažu i izvoze u zemlji i inostranstvu.

ministarka-poseta-2

Predsednik OO SPS Kuršumlija Milan Stepanović u razgoovoru sa meštanima sela Vrševac naglasio je da je Toplica pogodna za razvoj poljoprivrede a pre svega voćarstva, da je potrebno da država i opština Kuršumlja stane iza mladih poljoprivrednih proizvođača, da ih pre svega osnaži kroz subvencije, razvoj i formiranje zadruga čiji je cilj ostanak i povratak mladih ljudi na selo, navodi se u saopštenju OO SPS Kuršumlija.

(Fotografije: Č. Savić)

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime