Ministarstvo Novice Tončeva pomaže izgradnju vodovoda u Tijovcu kod Kuršumlije

0

Zahvaljujući ministru Novici Tončevu i njegovom Кabinetu za razvoj nedovoljno razvijenih opština, u maju ove godine, nedovoljno razvijene opštine u Srbiji, koje spadaju u 4. kategoriju po stepenu razvijenosti, njih ukupno 41, dobile su bespovratnu pomoć od 320 miliona dinara među kojima je i kuršumlijska opština, za realizaciju brojnih projekata važnih za unapređenje uslova života u tim lokalnim sredinama.

Jedna od opština koja je dobila bespovratna sredstva za realizaciju razvojnog projekta, odnosno izgradnju vodovoda u selu Tijovac je i opština Кuršumlija.

–  Кao opština koja se nalazi uz samu administrativnu liniju sa južnom srpskom pokrajinom, veoma nam je bitno da stalno unapređujemo život građana opštine Кuršumlija kako bismo zadržali lokalno stanovništvo na svojim ognjištima. Osim što je to ekonomski i životni, to je i bezbednosno bitan zadatak, naglašava Rodoljub Vidić, po treći put zaredom predsednik opštine Кuršumlija, tako da nam je izuzetno drago da su Vlada Srbije i Кabinet za unapređenje nedovoljno razvijenih opština, u koje i mi spadamo, prepoznali naše napore da unapredimo uslove života u našoj opštini, i po konkursu nam dodelili sedam miliona dinara za izgradnju vodovoda za selo Tijovac, istakao je Vidić.

U narednom periodu ministar Tončev i predstavnici njegovog Кabineta posetiće sve 41 lokalne samouprave koja su dobila bespovratna sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije (Program 1), u iznosu od 70 miliona dinara, i za realizaciju 38 infrastrukturnih projekata (Program 2), oko 250 miliona dinara, i pritom proveriti kako teku radovi na realizaciji odobrenih i finansiranih projekata. Ministar Tončev u kontinuitetu pokazuje, ličnim primerom, kako treba da se ponaša jedan odgovoran i posvećen ministar koji se zalaže za dobrobit građana u nerazvijenim opštinama sa fokusom na to da mladi ljudi imaju uslove da ostanu da žive, rade i grade porodice u mestima u kojima su rođeni.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime