Ministarstvo pravde podržalo projekat prokupačkog Doma kulture

0

Prokupački Dom kulture „Radivoj Uvalić Bata“ je od Ministarstva pravde po osnovu oportuniteta dobio 371.280,00 za sređivanje pozornice.

– Na veliko zadovoljstvo svih nas naš projekat je podržan i ove godine. Sa novcem koji smo dobili uradićemo kompletnu rekonstrukciju pozorišne scene, rekla je direktorka Doma kulture Tijana Petrović i dodala da im ova podrška mnogo znači, jer će se svi izvođači, po završetku radova na sceni prokupačkog pozorišta, osećati opuštenije i lepše zbog podloge na kojoj igraju, pošto će biti čvršća i lepša.

I većnica za kulturu u Opštini Prokuplje Milica Erić je izrazila veliko zadovoljstvo zbog toga što je projekat Doma kulture podržan od Ministarstva pravde po osnovu oportuniteta.

– I ove godine, kao i prethodne, Dom kulture je imao sreću da projekat sa kojim se javio na konkurs bude pozitivno sagledan. Ta sredstva će biti utrošena strogo po projektu, a sve u cilju poboljšanja uslova rada amatera. Da je on zaista dobar, govori i to da je od 1336 projekata, koliko je stiglo na konkurs, prošlo 130, a da je projekat Doma kulture na 37 mestu. Sredstva izdvojena za ovu namenu bila su veća u odnosu na prošlu godinu, tako da je i veći broj projekata sagledan, istakla je većnica za kulturu Milica Erić i zahvalila se Ministarstvu pravde što je podržao projekat prokupačke ustanove kulture.

Ona je naglasila da će i Opština Prokuplje ovoj ustanovi kulture pružati podršku kad god je to potrebno.

Najnovije vesti iz Prokuplja možete pročitati OVDE

 

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here