Ministarstvo za brigu o selu stambeno zbrinulo još tri porodice u prokupačkim selima

0

Potpisivanjem ugovora između Grada Prokuplja i Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije još tri porodice iz Prokuplja dobile su kuće sa okućnicom u prokupačkim selima, kazao je član Gradskog veća zaduđen za poljoprivredu Dejan Tonić.

On je objasnio da su na osnovu Konkursa, a u okviru akcije „Kuće na selu” koju već nekoliko godina sprovodui pomenuto ministarstvo, Gradu Prokuplju odobrena sredstva u vrednosti od 2.927.982 dinara za kupovinu useljivih kuća sa okućnicom u tri prokupačka sela, Maloj Plani, Beloljinu i Mađaru.

“Kuće su dobili mlađi bračni parovi sa decom i na ovaj način je trajno rešeno njihovo stambeno pitanje, kazao je Dejan Tonić naglasivši da u narednim danima sledi regulisanje pravnih obaveza odnosno potpisivanje Ugovora od strane Grada i budućih korisnika kuća”.

U ovoj akciji, kuće su dobili bračni par Marina i Dragan Grbić u selu Mala Plana, Katarina i Danijel Džajić u selu Beloljin i Miroljub Stošić u selu Mađare.

Ustaknuto je da vlada veliko interesovanje za dobijanje kuća na selu i to posebno mladih ljudi i da je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuća na selu i dalje otvoren.

Ovom prilikom Dejan Tonić je istakao da već niz godina lokalna samouprava u Prokuplju ima jako dobru saradnju sa Ministarstvom za brigu o selu i naveo da je zahvaljujući tome i ove godine potpisan Ugovor o dodeli sredstava Prokuplju za organizovanje sada već tradicionalnih „Miholjskih susreta sela“, koji će se ove godine održati 23. septembra u Donjoj Stražavi.

On je pozvao sve Mesne zajednice da se prijave za susrete, koji po tradiciji izazivaju veliko interesovanje kako sportskih ekipa tako i raznih organizacija i udruženja kojima je to prilika da prikažu čime se sve bave na seoskom području.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime