Miri Banjac i Jugoslavu Stajkovcu uručena priznanja

0

Župljani su danas proslavili Svetog Trifuna, zaštitnika vinara i vinogradara, koji je i Dan Opštine Aleksandrovac. Tim povodom održana je svečana sednica SO Aleksandrovac na kojoj su najzaslužnijim pojedincima uručene plakete grada, zahvanice i druga priznanja.

Specijalna plaketa za počasnog građanina Župe uručena je našoj istaknutoj glumici Miri Banjac. Nagrada za izuzetne rezultate, doprinos i uređenje života u ovoj opštini uručena je predsedniku Opštine Aleksandrovac dr Jugoslavu Stajkovcu.

On je tom prilikom rekao da su prioriteti aktivnosti opštinske vlasti u prošloj godini bili konkretni problemi meštana, izgradnja i ulaganje u infrastrukturu , rekonstrukcija ustanova, koje su od izuzetne važnost za život.

U muzičkom delu programa u Domu kulture ,,Milosav Buca Mirković,, nastupila je glumica Ivana Žigon.

Sečenju slavskog kolača, ispred Muzeja vina i vinogradarstva, prisustvovao je veliki broj meštana, a kolačarstvo je od ovogodišnjeg kolačara Bratislava Rakićevića iz Velja Glave, preuzeo vinar Kosta Botunjac iz Donjeg Zleginja.

Obeležavanju Dana opštine Aleksandrovac, pored brojnih gostiju iz političkog, privrednog i javnog života Rasinskog okruga i okolnih opština, prisustvovali su ambasador iz Belorusije Vladimir Nikolajevič i narodni poslanik Dragomir Karić.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime