Miroslav Milovanović: Trudiću se da Prokuplje cveta, a mladi ostaju u njemu

0

Miroslav Milovanović, direktor najlepšeg doma za učenike u južnoj Srbiji, ovogodišnji je dobitnik Svetosavske povelje.

Milovanović je direktor Doma učenika od 2009. godine, i može se reći da se sa njegovim dolaskom mnogo toga promenilo u ovoj ustanovi, a samim tim i u gradu. U obrazloženju komisije koja mu je dodelila ovo priznanje, između ostalog, navodi se i njegova preduzimljivost, zalaganje i trud zbog kojih se dom iz godine u godinu razvijao.

Dom učenika sada doprinosi lepšoj slici Prokuplja. Renoviranjem stare zgrade je povećan kapacitet mesta, nadograđena je kuhinja, i uz to otvorena domska pekara. U 2015. godini svečano je otvoren sportski teren na dan ove ustanove.

Sve ove pogodnosti doprinele su boljem životu učenika i njihovom napretku u školi.

– Zadovoljan sam nagradom, a najviše zato što ona nije politički obojena. Ocenjen je zaista rad institucija i pojedinaca i naše zalaganje. Ja sam dobitnik Svetosavske povelje na republičkom nivou za 2014. godinu, ali moram da priznam da mi ovo priznanje danas mnogo više znači, upravo zato što dolazi iz mog grada. Svi ćemo se i dalje truditi da ovaj naš grad živi, cveta i da mladi ostaju u njemu, rekao je Miroslav Milovanović, direktor Doma učenika srednjih škola.

O svakodnevnom životu u Domu učenika u Prokuplju možete pročitati OVDE.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime