Mladi iz Blaca na obuci za razvoj seoskog turizma održanom na Sunčevom bregu

0

U etno kompleksu Sunčev breg na planini Kukavica prethodnog vikenda održana je obuka sa radionicama, a u okviru projekta „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji, koji sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije.

Događaj je izazvao veliko interesovanje mladih iz Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a najveći broj prisutnih je bio iz opštine Blace. Predavači su bili dr Branko Krasojević u oblasti ruralnog, seoskog i agroturizma, dok je Slobodan Živanović obradio teme iz oblasti poljoprivrede. Jedinstveni zaključak svih koji su prisustvovali dvodnevnim predavanjima je da su naučili praktične metode za napredovanje u ovim oblastima.

mladi iz opštine Blace  prepoznali su seoski turizam kao jedan od velikih potencijala ove opštine pa su u velikom broju uzeli učešće na ovom predavanju. Učešće je uzelo čak dvadesetak mladih iz Blaca.

Inače, Opština Blace u narednom periodu kroz subvencije planira da posveti veliku pažnju razvoju seoskog turizma pa je ovo i poziv zainteresovanim da prate konkurse i uzmu učešće.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime