Mladi Kruševljani uče izradu nakita

0

Kancelarija za mlade Odeljenja za društvene delatnosti grada Kruševca u prostoru Kluba za mlade na Kosturnici organizovala je prvi kurs za izradu nakita.

Za oktobarsku radionicu prijavilo se oko pedesetak zainteresovanih, ali je zbog prostora odabrano 24 polaznika.

Mlade Kruševljane, koji su iskazali veliko interesovanje za ovom vrstom edukacije, u tajne izrade nakita uvela je Jelena Petković, a u planu je da se kroz niz teorijskih i pre svega praktičnih vežbi, polaznicima približi šest tehnika izrade nakita.

Pored osnovnih teorijskih znanja o izradi nakita, njegovom istorijatu i vrstama istog, polaznici će uz praktičan rad tokom trajanja radionica naučiti osnove izrade ručno pravljenog nakita i napraviti nakit po svojoj želji od materijala obezbeđenih na radionicama.

Neke od tehnika koje će učesnice savladati tokom trajanja radionica su i beading work (rad sa perlama), button tehnika, izrada ruža od filca, pravljenje narukvica prijateljstva sirijskom tehnikom izrade.

Materijali koji će biti korišćeni tokom trajanja radionice uključuju organdin, muslin, pamuk (za potrebe izrade ogrlica), šantung svila i drugi materijali.

Kurs će trajati do kraja oktobra, a nakon toga će uslediti izložba nakita nastalog tokom trajanja radionice.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime