Mladost topličke poezije

0
Foto: Književna omladina Prokuplja, Dom kulture Prokuplje

Kulturno leto 2004. godine započelo je stihovima Književne omladine Prokuplja u porti Crkve Svetog Prokopija. To je bila četvrta godina kako se u Književnom društvu aktivno čuje glas topličkih srednjoškolaca i studenata.

KOP je ove godine obeležio simbolično punoletstvo i godinu zatvara promocijom zbornika poezije “Poetski orgazam 3”. To je treća knjiga poezije prokupačkih omladinskih pesnika, i zapravo ne samo prokupačkih, jer je Književna omladina Prokuplja svoje književne večeri i radionice otvorila i za učenike iz Žitorađe, Kuršumlije i Blaca, ali i za sve one učenike prokupačkih srednjih škola koji su došli iz drugih gradova.

Đurđevdanski književni konkurs, koji je ove godine organizovan 18. put, označavao je simbolično “regrutaciju” novih članova. Tako se svake godine u Dom kulture povećavao broj onih koji umeju da pišu i žele da govore svoju poeziju. U KOP-u su se na javno predstavljanje talenta osmelili mnogi mladi pesnici, koji su kasnije postali studenti, pa i profesori književnosti.

Na fotografiji su Srbijanka Stanković (tada Veličković), Ivana Lekić (tada Đurković), Milena Ilić i Marija Rajković. Muzička podrška bila je na gitari Mila Kuznjecova (tada Saitović). Predsednik Književne omladine bio je Saša Milovanović, a sekretar Ljubiša Krasić.

Tradiciju zanimljivih poetskih večeri Književna omladina Prokuplja nastavila je do današnjih dana, te se već večeras može čuti kvalitetna poezija u Klubu Doma kulture na promociji “Poetskog orgazma 3”. Književno veče počinje u 18h.

Foto: Književna omladina Prokuplja, Dom kulture Prokuplje

Tekst je napisan u okviru projekta „Čuvari kulture”, koji se sufinansira iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime