Mobilna pravna klinika – besplatna pravna pomoć za građane

0

Projekat „Mobilna pravna klinika“ u okviru koga građani mogu dobiti bespaltnu pravnu promoć, u naredne dve godine biće realizovan i u Prokuplju. Projekat sprovode Pravni fakultet u Nišu i nevladina organizacija Klub za osnaživanje mladih KOM 018, a podržan je od strane Ambasade Kraljevine Holandije, i danas je predstavljen predsedniku opštine Prokuplje.

Prezentaciji projekta „Mobilna pravna klinika“ prisustvovali su predstavnici romske populacije iz opština Prokuplje, Kuršumlija i Žitorađa, kao i predstavnici nevladinih organizacija i udruženja. Projekat su prisutnima predstavili profesor Pravnog fakulteta Darko Dimovski, predstavnik Kluba za osnaživanje mladih Nikola Božanović i predstavnik Društva Roma Prokuplje Dejan Živković .

– Projekat „Mobilna pravna klinika“ je od velikog značaja jer omogućava besplatnu pravnu pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva, kako romske populacije tako i svim građanima na teritoriji Topličkog okruga koji nisu u mogućnosti da plate usluge advokata i ostvare neka svoja prava. Ovaj projekat ima višestruki značaj, jer u njemu učestvuju i studenti treće i četvrte godine Pravnog fakulteta koji će moći da steknu iskustvo i upotpune stečeno znanje, istakao je predsednik Simonović. 

Prema rečima Božanovića, projekat će biti sproveden u naredne dve godine i ono što je najvažnije je da je po prvi put „pravna klinika“ kao mogućnost pravne pomoći iz Niša krenula i u druge opštine. Cilj je da društveno i socijalno ugrožene kategorije stanovništva ostvare svoja prava, kao i da studenti osim teorijskih steknu i praktična znanja, kazao je Božanović.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime