Ovog prvog septembra zazvonila su zvona u mnogim školama, pa je simbolično sa svojim radom krenula još jedna školica u našem gradu.

Čekajući na stalno zaposlenje, učiteljice Maja Veličković i Danijela Rajković godinama već rade sa mališanima i razvijaju svoju kreativnost. Originalne ideje dovele su ih do “Mudrice pametnice”, jedinstvene kreativne igraonice u našem gradu.

Svoju ljubav prema deci, učenju i radu, ove dve učiteljice slile su u četiri šarena i vedra zida u TC “Sokolana”. U njihovoj školici možete ostaviti svoje dete na čuvanje ili proslaviti njegov rođendan. Učiteljice nude pomoć oko izrade domaćih zadataka ili pak pripreme za pismene i kontrolne zadatke.

U ovoj školi deca će moći da aktivno učestvuju u kreativnim i kreativno-interaktivnim radionicama simpatičnog naziva Modelaonica, Proputovaonica, Mali kuvari – hranimo se zdravo i slično. Trenutno se formiraju grupe za kreativne radionice, i to posebna grupa za decu od 3 i 4 godine, zatim grupa za mališane od 5 i 6 godina, treća grupa – 7 i 8 godina, četvrta grupa – 9 i 10 godina i najstarija grupa za decu staru 11 i 12 godina.

Mališani mogu da se prijave na pojedinačne ili mesečne radionice, a iz igraonice poručuju da su cene pristupačne građanima.

Na svom početku, ova škola otvorila je svoja vrata za male istraživače, pa će tako već sutra biti organizovana radionica “Lov na blago” pod sloganom: “Da pronađem blago pravo, treba mi drugarstvo samo!”

U okviru ove radionice će mališani moći da nauče mnogo o gusarima, o čitanju mapa i snalaženju u prostoru.

– To će biti jednistvena prilika za sve dečake i devojčice da budu u ulozi gusara i da se upoznaju sa istraživačkim radom. Najuspešniji će, naravno, dobiti simbolične nagrade i priznanja u vidu diploma, rekla je učiteljica Maja.

DSCN3058

Od tematskih radionica u planu su još i Princezin dan, kada će devojčice kroz razgovor učiti o princezama iz našeg i bajkovitog sveta. Razgovor i učenje pratiće  i kreativna izrada svih detalja koji prate jednu princezu.

– Za ljubitelje geografije isplanirale smo Dan zastave, gde nećemo učiti samo o ovom znamenju pojedinih država, već i običajima i kulturi drugih naroda, rekla je učiteljica Danijela.

U kreativnoj igraonici “Mudrica pametnica” se sve radi pod budnim okom sove.

– Sovica je naš zaštitni znak, jer simboliše mudrost. Mi želimo da se igramo, ali da kroz igru učimo, razvijamo kreativnost i originalnost kod mališana. Cilj nam je da pratimo svako dete i prepoznajemo njegove afinitete, želje i sposobnosti, rekla je Maja.

Učiteljice se nadaju saradnji i sa lokalnim institucijama kulture.

– Planiramo mnogobrojne humanitarne akcije. Potrudićemo se da izložimo najbolje crteže, skulpture i radove sa naših radionica. Cilj nam je da podstičemo kreativnost i originalnost, ali i da razvijamo kod dece empatiju i humanost, rekla je učiteljica Maja.

Ovo gnezdo originalnih ideja i mudrosti u nastajanju, predstavlja pravo blago za naš grad. Vredelo bi poslušati mlade istraživače i krenuti sa njima u lov na blago.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime