Muzej dobija novu stalnu postavku „Toplički ustanak 1917. godine“  

0

Narodni muzej Toplice priprema novu stalnu postavku „Toplički ustanak 1917. godine“. Projekat podržalo Ministarstvo kulture i informisanja sa oko million i po dinara.

Postavku će otvoriti ministar kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije Vladan Vukosavljević 20. Februara povodom obeležavanja stogodišnjice Topličkog ustanka.

– Ovaj naš veliki projekat podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije sa milion i 523 hiljade dinara, a potom smo dobili i dodatnih 460 hiljada dinara za samu postavku, međunarodni naučni skup, izložbu i svečanu akademiju. Autor postavke je kustos istoričar u Narodnom muzeju Toplice Petko Marjanović, rekao je direktor ove ustanove od nacionalnog značaja Darko Žarić.

Postavka će biti dopunjena novim fotografijama, predmetima i dokumentima koje je muzej sakupio u prethodnih 25 godina uz pomoć svojih sugrađana.

U muzeju su već u toku radovi na uređenju prostora za novu postavku „Toplički ustanak 1917. godine“. Dosadašnja postavka biće preseljena u Kuršumliju u hotelu „Evropa“, čime će muzej u ovom mestu dobiti svoje odeljenje.

Napiši komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here