Muzej otvorio svoja vrata!

0

U okviru manifestacije “Muzeji Srbije 10 dana od 10 do 10” u Narodnom muzeju Toplice juče je održano još jedno predavanje iz ciklusa “Duhovni razgovori”. Prokupčanima su svoj rad predstavili Književna omladina Prokuplja, kao i učenici OŠ “Ratko Pavlović Ćićko” i “Nikodije Stojanović Tatko”.

Javni čas „Život i kultura Roma”, koji su pripremili učenici ove dve osnovne škole, počeo je u 17h. Odmah zatim svojim stvaralaštvom se predstavila Književna omladina Prokuplja u okviru književne večeri „Pisanje-moj način života”.
Predavanje “Pravoslavlje i ekumenizam” održao je prezviter dr Boban Dimitrijević, profesor Bogoslovije u Nišu.

Nedelja muzeja nastavlja se bogatim programom. Kako najavljuju iz Narodnog muzeja Toplice program za utorak 16.maj  pripremili učenici OŠ „9.oktobar”, Film klub Prokuplje i Tim dece i mladih ORUK.

Za 18h zakazan je javni čas „Moj predak u Drugom svetskom ratu”  (OŠ „9.oktobar”). U 19h biće projekcija animiranih filmova sa Prokupačkog festivala kratkog filma 2017, a u 20h počinje prezentacija „Priča o ORUK priči”.

Muzej je otvoren svakog dana od 10h do 22h i Prokupčani mogu besplatno pogledati stalne muzejske postavke (Arheologija,Toplički ustanak 1917.,Drugi svetski rat, Etnologija).

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime