Muzej proslavio 69 godina rada

0

Narodni muzej Toplice danas je obeležio 69 godina postojanja. Kao dan muzeja proslavlja se 11. oktobar, dan kada je 1946. godine osnovan Okružni narodni muzej u Prokuplju. Muzej je otvoren najpre na Hisaru 1950. godine, da bi se dve godine kasnije preselio u zgradu u kojoj je i danas.

Na večerašnjem prijemu okupljenima se obratio direktor muzeja Darko Žarić, koji je ukratko podsetio na početne radne dane ove institucije.

Večeras je zvanično pokrenuto i učlanjivanje u Klub prijatelja muzeja. Pa je tako člansku kartu sa rednim brojem 1 dobio nekadašnji direktor Dragoslav Marinković, koji je na toj poziciji bio 34 godine.

Član kluba može postati bilo koji građanin Republike Srbije potpisom na pristupnici i uplatom godišnje članarine  u iznosu od 1000 dinara. Članarina će se naplaćivati od 2016. godine, pa je tako u naredna tri meseca učlanjenje besplatno. Prihod od članarina biće namenski iskorišćen, kao pomoć pri obezbeđenju uslova za čuvanje muzejskih predmeta, finansiranju programa i projekata i sl.

Sa druge strane, član kluba neće plaćati ulaznice u Muzej, imaće popust na muzejska izdanja, publikacije i suvenire, korišćenje muzejske biblioteke, učestvovanje na muzejskim radionicama, ekskluzivna predavanja, istraživanje muzejske građe i dr.

DSCN3256

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime