Muzej Toplice priprema izložbu igračaka, i vi možete učestvovati!

0

Narodni muzej Toplice produžio je rok za sakupljanje starih igračaka do 20. septembra, kako bi omogućio svim zainteresovanim Prokupčanima da donesu svoje omiljene, za izložbu koju pripremaju.

-Biće to jedinstvena izložba starih, zaboravljenih igračaka, kojima su se igrala deca u prošlom veku, do 1990. godine, najavio je direktor Muzeja Darko Žarić.

On je pozvao žitelje Topličkog okruga da omiljene igračke iz svog detinjstva ili detinjstva svoje dece, koje čuvaju na tavanu ili u podrumu, poklone ili ustupe Muzeju, kako bi se ponovo prikazale javnosti.

Prema njegovim rečima, pored igračaka, na izložbi će biti prikazani i stari sportski rekviziti, sličice, albumi sa sličicama, salvete, bedževi, značke, društvene igre, sve što je obeležilo detinjstvo generacija stasalih u prošlom veku.

-Ova izložba bi trebalo da vrati u najranije detinjstvo, mladost i godine sazrevanja sve posetioce, ističu u ovoj ustanovi kulture.

Oni pozivaju sve one koji žele da se njihove igračke nađu na ovoj jedinstvenoj izložbi, da ih kontaktiraju putem telefona 027/321694 i 322/151, mejlom [email protected] ili dođu u Muzej.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću i protokol grada Prokuplja

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime