Muzičko poetsko veče u Muzeju

0

U muzeju “Toplica”, u sklopu manifestacije “Noć muzeja”, održano je veče prevodilačke ljubavne poezije. Profesor engleskog jezika Slavica Stojanović je sa učenicima OS “R.P. Ćicko” i gostima priredila veče za uživanje uz gitare i stihove poznatih pesnika.

Učenici i nastavnii su čitali srpskom, engleskom, francuskom, nemačkom, španskom, ruskom, grčkom i makedonskom. Dok su se smenjivali stihovi, posebne emocije su budili zvuci gitare, pod veštim prstima Nikole Stefanoskog, inače, nekadašnjeg učenika ove škole.

Ova škola je poznata i jedinstvena, za sada, po tome sto sarađuje sa učenicima drugih škola, naročito kroz svoj engleski drama klub, tako da su učešće u ovoj vecčeri uzeli učenici Milena i Milutin iz OŠ “9.Oktobar”.

Gosti večeri su bili profesor biologije Dejan Živković koji je uz gitaru, pevao pesme na srpskom, ruskom i engleskom jeziku, profesor grčkog jezika Ivana Đelić i profesor engleskog jezika Marija Tošić.

Tehničku podršku je pružao prof. informatike Mališa Stevanović. U pozadini, na video-bimu, mogle su se videti slike zemalja, koje su se smenjivale, dok su učenici citali na određenom jeziku i vodile nas vizuelno kroz predele i znamenitost istih…

Učestvovali su učenici trećeg, četvrtog, šestog i osmog razreda.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime