Na minus 15 Kruševljani na Trgu dočekali Novu 2015. godinu

0

Na izuzetno niskoj temperaturi od minus 15, koliko je bilo prošle noći, veliki broj Kruševljana dočekao je Novu 2015. godinu na Trgu kosovskih junaka uz bogat muzički program i vatromet u ponoć.

Novu godinu, uz muziku grupe Hari Mata Hari, sugrađanima je čestitao učenik škole „Dragomr Marković“ Luka Dimitrijević, a uz Kruševljane su na Trgu bili: ministar odbrane Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović i brojni funkcioneri lokalne samouprave.

Po tradiciji, Vojska Srbije je za građane obezbedila dovoljnu količinu toplih napitaka, a da bi sve proteklo u najboljem redu starale su se dežurne ekipe Hitne medicinske pomoći, policije i komunalne policije.

Čestitajući Kruševljanima Novu godinu, ministar Gašić je najavio otvaranje novih radnih mesta u Henkelu i Kuper tajeru i privatizaciju dela kruševačkih preduzeća u restrukturiranju.

– Moj tim će i u Novoj godini uložiti maksimalne napore kako bismo svim građanima obezbedili dobre uslove života u domenu lokalne samouprave, a u planu je i veći broj kapitalnih investicija, rekao je u izjavi za RTK gradonačelnik Nestorović.

Inače, program na Trgu kosovskih junaka počeo je u 19 sati kolaž programom za najmlađe, u nastavku je nastupio kruševački rok bend Džon Vejn, a od 23 do 1 iza ponoći grupa Hari Mata Hari. Koncert je poklon brojnih sponzora, a zahvaljujući saradnji lokalne samouprave i kruševačkog Jugoprevoza bio je obezbeđen besplatan autobuski prevoz iz više sela.

Takođe po tradiciji, Kruševac je 1. januara osvanio čist jer su ekipe Javnog komunalnog preduzeća tokom noći očistile centralni gradski trg.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime