NA ULAZU U FRANCUSKI GRAD EPON PISAĆE I PROKUPLJE

0
opština
Foto: Služba za odnose sa javnošću Grad Prokuplje

PROKUPLJE: Skupština opštine Epon donela je odluku da na ulazu i izlazu iz tog francuskog grada pored natpisa Epon na tabli stoji i ime Prokuplja, rekli su u Prokuplju predstavnici tog francuskog grada sa kojim je srpski grad pobratimljen.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, koji je u ponedeljak primio delegaciju Epona, rekao je Agenciji Beta daje “prijateljstvo francuskog i srpskog naroda neraskidivo i datira još iz vremena Prvog svetskog rata kada su se francuski vojnici zajedno sa srpskim borili za slobodu Srbije”.

– Očekujemo da delegacija grada Prokuplja prisustvuje svečanom postavljanju novih dvojezičnih tabli u Eponu” – kazao je Anri Bezar, većnik zadužen za saradnju sa Prokupljem.

On je podvukao da su za realizaciju ove ideje o francusko srpskim natpisima na tablama, zaslužni gradonačelnik Epona Gi Miler, njegov zamenik Ivica Jović, poreklom Prokupčanin i Pjer Tranije, praunuk generala Šarla Tranijea, koji je komandovao francuskom konjicom prilikom oslobađanja Prokuplja u Velikom ratu.

Izvor: Beta

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime