Načelnik sektora za vanredne situacije obišao Kukljin

1

Načelnik Sektora za vanredne situacije Republike Srbije Predrag Marić je u okviru obilaska poplavljenih područja, obišao i urožena domaćinstva u Kukljinu kod Kruševca. Trenutna situacija na teritoriji Rasinskog okruga je stabilna, iako su i Zapadna i Južna Morava u blagom porastu. Sve ekipe su spremne i u neprestanoj pripravnosti.

U selu Kukljin nadošla Morava pričinila je štetu u nekoliko domaćinstva, ali je ona, primetio je Marić, ipak minorna u odnosu na poplave iz 2014. godine. Kukljin su posetili i načelnik Rasinskog okruga Branislav Vesić i gradonačelnik Kruševca Dragi Nestorović koji je ovom prilikom ponovio da su sve službe u stanju visoke pripravnosti, ali da na vremenske uslove ne možemo uticati, a ukoliko dođe do neželjenih situacija, spremni smo i na evakuaciju građana.

Prema podacima Gradskog Štaba za vanredne situacije, situacija u Rasinskom okrugu može se smatrati stabilnom, a da li će tako i ostati zavisi od padavina, koje su hidrometeorolozi najavljene u naredna dva dana.

1 KOMENTAR

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime