Nagrada za inovativnost za profesorku Vesnu Jakovljević

0

Profesorki hemije iz Kuršumlije, Vesni Jakovljević uručena je nagrada u Naučno-tehnološkom parku za osvojeno treće mesto u Srbiji za čas iz hemije “Hemijska svojstva ugljovodinika” na konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija – Digitalni čas.

Za kreiranje ovakvog, nagrađenog časa  korisćene su prezentacuje sa 3D modelima, iz mozaweb programa, obrazovni snimci slike i razni informatički alati.

– Profesori i nastavnici stalno rade na stručnom usavršavanju pohađanjem raznih seminara kako bi unapredili svoj rad. Korišćenje inovativnih programa zahteva i određeno opremanje škola. U mnogim školama to se jos uvek ne može primeniti, kaže je Vesna Jakovljević.

Ona ističe da kod učenika korišćenje inovativnih programa budi veliko interesovanje i vizuelno lakše uče.

Inače, nagradu je u Naučno-tehnološkom parku uručio Miloš Cvetanović direktor Akademske mreže  Srbije – “Umrežavanje škola za bezbedan interneta”.

Vesna Jakovljević predaje hemiju u dve škole, u Ekonomskoj školi u Kuršumliji i u OŠ” Milić Rakić Mirko” u Prokuplju.

Tekst je napisan u okviru projekta „Izuzetne žene Toplice”, koji se sufinansira iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

VAŠ KOMENTAR

Napišite Vaš komentar
Unesite svoje ime